Spis med din nabo

Med projekt Spis med din nabo vil Syddjurs Kommune trække ældre til mindre spisefællesskaber på et af de syv lokale aktivitetscentre. Frivillige måltidsværter vil være værter og skabe god stemning. Målet er at trække ældre ud af ensomhed og øge livsglæden.

En del ældre som spiser alene døjer med lav appetit og ensomhed, derfor har ældreområdet startet projekt Spis med din nabo. I projektet skal der etableres små lokale spisegrupper i alle kommunens syv trænings – og aktivitetscentre. Formålet er, at give ældre mulighed for at komme med i en mindre spisegruppe med andre fra deres lokalområde, og dermed skabe større livskvalitet, bekæmpe ensomhed og give deltagerne mere livsappetit.

Maden leveres af Køkken Syddjurs, og både deltagere og måltidsværter betaler for deres egen mad. Deltagerne i spisegrupperne bestemmer, hvad de skal have at spise ud fra månedens menuplan, og måltidsværten sørger for at bestille maden hos Køkken Syddjurs. Projektet er lokalt forankret og rettet mod borgere, der bor tæt på caféerne, eller som udgangspunkt selv kan komme til og fra caféen. 

Hvad er en måltidsvært?
Som frivillig måltidsvært er man med til at hjælpe de små spisegrupper i gang. Der skal dækkes et hyggeligt bord i cafeen, maden anrettes indbydende, og den gode snak holdes i gang. Hvis man har lyst til at være måltidsvært, skal man regne med at bruge et par timer på det hver uge. Måltidsværterne kan altid hente hjælp hos tovholderen.

Har du lyst til at være med?
- eller kender du måske nogen, der enten vil være med i en spisegruppe, eller være frivillig måltidsvært?
Kontakt ​Netværkskoordinator Kathrine Eie Frigaard Tlf. 23378041 Mail: kef@syddjurs.dk